Beställning

Bingobricka egen designJag har fått ett kul uppdrag av en väninna som fyller 30 om några veckor! Hon ska ha en jättefest och vill ha massor av aktiviteter och underhållning för gästerna. En av aktiviteterna är bingo och hon har bett mig ta fram en snygg design på bingobrickor! Kul uppdrag, men, jag har ingen koll på hur man spelar bingo eller hur en bingobricka ser ut! Kan inte ens minnas när jag spelade bingo sist. Därför har jag nu ägnat halva dagen åt research och att göra ett första utkast.

Jag är visserligen klokare nu än innan jag började googla efter information. Hittade till exempel Bingoonline.se där jag fick lära mig att det finns flera olika bingovarianter och se förslag på hur olika brickor kan se ut. Men jag har stött på ett nytt problem. Det är det här med siffrorna på själva brickorna. Hur gör jag 50 olika brickor där numren är slumpmässigt ordnade? Det tål att kluras på! Alla kan ju inte få bingo samtidigt.. Har i alla fall gjort ett första utkast (se bliden) där jag slumpade numren på måfå, men jag måste nog hitta ett bättre sätt om jag ska lyckas göra 50 olika brickor som sagt.

Har även testat att spela lite bingo för att se vilken variant som är roligast. På bingoonline hade de en artikel med tips på hur man kan spela bingo gratis, så jag tog fasta på några av råden och letade reda på ett spelbolag där man fick gratis spelpengar när man registrerade sig. Så nu har jag bestämt mig för att variantbingo är det roligaste. Då har man inte bara en chans att vinna, utan först kan man vinna på en rad, sen två rader, sen först till tre rader, sen fyra rader och till sist först till full bricka!

I övrigt är jag väldigt entusiastisk över uppdraget och håller på och letar efter rätt papper att skriva ut brickorna på. Det ska vara ganska tjockt och ha fin struktur. Men det blir nog inga problem att hitta ett bra papper, finns så mycket att välja på i dag.

Som ni ser på bilden här intill så har jag tänkt ha grå botten på brickan. Min väninna älskar lila, grått och rosa, så jag valde de färgerna. Dessutom gillar hon ekorrar så jag slängde in en ekorre också…  🙂

Efter att jag skrivit ut brickorna vore det kul att kunna klippa kanterna på dem så att de får en snygg kant. Till exempel vågig kant. Men jag är osäker på om jag orkar göra det på alla brickorna. Blir ett himla jobb, så jag får nog hoppa över smådetaljerna, även om det hade varit kul att piffa till dem för hand! Hoppas min kompis kommer gilla brickorna bara och att de lever upp till hennes förväntningar.

Eventuellt kommer min väninna även be mig göra inbjudningskorten. Kanske kan lägga lite mer fokus på dem istället. Men jag vet inte om jag får uppdraget. Vi är båda lite osäkra på om det blir för mycket jobb. Har inte så lång tid på mig och det är inte kul med tidspress. Om något går fel vill man gärna ha lite extra tid så att man hinner. När det kommer till pyssel och handarbete kan allting gå fel. Det vet jag av erfarenhet. Så det gäller att verkligen vara beredd på det mesta och ta det i beräkningen när man räknar ut hur lång tid ett projekt kommer ta.

Angående bingon på festen så kommer det inte bli vanlig bingo. Min väninna vill inte avslöja något, men hon säger att gästerna kommer bli mycket överraskade! Ser verkligen fram emot att se vad det är jag hjälpt till att genomföra.

Nej, nu är det dags att återgå till brickorna och tänkandet igen. Hojta till om ni har någon bra idé om hur jag ska slumpa fram numren! Här är mina kontaktuppgifter.