Halloumiburgare, vloggar och matbloggar

För ett tag sen snubblade jag över en superbra vlogg på youtube. Matgeek heter den och görs av Johan Hedberg. I vloggen delar han med sig av recepttips, men framförallt testar han olika matprodukter.

Det första jag såg honom testa var guldsemlan. Ni vet den där superdyra semlan som täckts i bladguld och som blev årets snackis. 2015 lyckades Tössebageriet slå igenom rejält med semmelwrapen och  i år försökte Magnus Johansson bageri och konditori sig på en PR kupp med en guldsemla.

Matgeek testade denna semla som sagt, och jag fastnade direkt för hans raka okonstlade stil, hans kunniga sätt att prata om mat och hans gedigna nyfikenhet på semlan så jag fortsatte kolla på några vlogar till. I ett klipp testade han Max nya burgarsatsning inom vego- och vegan-nischen. Tror han testade tre burgare på Max presslansering och hans sätt att recensera dem fick mig som inbiten köttätare att åka raka vägen till närmsta Max för att testa Halloumiburgaren. Jag fuskade dock och tog utan tomat, jag är ju som sagt en inbiten köttätare och rätt så skeptisk till allt sånt som kallas grönsaker.

Halloumiburgaren var faktiskt super, den var riktigt fräsch med goda smaker och perfekt konsistens på allt även om den inte riktigt såg så perfekt ut som på bilderna. Halloumin var inte sådär supersalt som en del halloumi man köper kan vara, vilket var ett stort plus. Det stora minuset med Halloumiburgaren var att jag inte blev riktigt mätt, den kostar ju ändå en del så jag tycker man borde bli mätt på en burgare i den prisklasen, men det blev jag inte. Jag törs också nästan garantera att den tomatskiva jag valde bort hade gjort varken till eller från för mättnadskänslan heller!

Jag fick också smaka på min väns BBQ Sandwich med pulled Oumph istället för pulled pork. Den var också god,men den går inte alls upp emot Halloumiburgaren och framförallt hade den inte alls samma fräschör även om smakerna var goda.

Har du inte provat dessa två burgare hos Max tycker jag du ska ge dem en chans! Spana gärna in vloggen Matgeek också för massor av inspiration! Just nu tror jag han har ungefär 30 000 personer som prenumererar på hans vloggar på youtube. Ett klipp du inte får missa är när han berättar om hur man lagar Beuf Bourguignon, en av mina absoluta favoriträtter. Dock får han nog öva lite på uttalet på Beuf Bourguignon 🙂 Du kan se detta inslag här nedan. Matgeek har också en egen webbsite där han bloggar och skriver om recept och mattips.

Om du gillar att läsa matbloggar kan jag också tipsa om bloggen trattoria.nu som fick priset årets bästa matblogg 2015. Trattoria.nu innehåller fantastiska recept och vackra bilder som man bara inte kan låta bli att inspireras av.

Personen bakom inläggen heter Karin Högberg och hon har drivit bloggen sedan början av 2011. Nya receptinlägg dyker upp med jämna mellanrum så flera gånger varje månad brukar det finnas något nytt smarrigt att se fram emot att läsa om.

Både Matgeek och Karin Högberg försöker vara tydliga och öppna med om de samarbetar med något företag vilket jag tycker är bra och seriöst.