Origami – gör twitterfågeln

Jag älskar origami, ni vet sån där papperskonst där man viker olika föremål med hjälp av papper. Alla har vi väl testat att vika ett enkelt pappersflygplan, kanske har du testat att göra ett kuvert, en sån där loppa eller askar i papper. Men det finns ju så mycket mer man kan skapa!

Jag hittade ett youtubeklipp på hur man viker en twitterfågel. Som tur var hade jag ljusblått papper hemma och resultatet blev faktiskt jättegulligt och den ljusblå färgen på pappret skapade verkligen en känsla av att det var twittersymbolen!

Jag har hittat en del andra instruktionsvideos, det vimlar av dem på youtube. Vissa är bättre än andra såklart, men trots att jag har hela instruktionen på video så är det otroligt svårt att få till det. Det krävs nog enormt tålamod och övande för att bli riktigt bra på origami.

Vissa av sakerna jag försökte mig på blev jättefina, andra hamnade i papperskorgen halvfärdiga gång på gång! En sak som var en ständig källa till irritation, det var att mina origamipapper inte var 100% raka och därmed blev det lite lite skevt hela tiden och i längden blev det faktiskt synligt och förstörde ibland möjligheten att göra en fin figur.

Om du vill testa origami, tänk på att pilliga objekt kräver väldigt tunt papper, annars blir det för klumpigt och svårt att vika. Enkla objekt däremot som pappersaskar som inte innehåller så många vikmoment kan med fördel göras av antingen vanligt papper eller till och med lite grövre papper.

Vad man sen gör med sina origamiskapelser vet jag inte riktigt, om man vill kan man ju trä en sytråd genom dem och hänga upp dem eller skapa en girlang. Är man riktigt kreativ så kommer man nog på något!

Lär dig göra twitterfågel med hjälp av videon nedan!

Min kompis som gillar casino och som jag berättar om tidigare i bloggen tycker jag ska försöka lära mig spela black jack. Jag hittade en sajt med spelguide på svenska och har nog börjat förstå konceptet. Nu ska jag bara plugga in grundstrategin också som man tydligen måste lära sig utantill. Problemet är bara den att det börjar klia i fingrarna när jag håller på med korten. Jag vill skapa något! Började leta på youtube vad man kan göra för pyssel med kortlekar. En hel del verkar det som och inte minst origami! Hittade en video där de gjorde en jättefin svan av ett spelkort! Kollade lite till och såg att man kunde göra grodor också 🙂 Så vi får se om jag kan hålla fingrarna i styr nästa spelsession eller om jag börjar vika korten!

Jag har faktiskt funderat på att gå över till att spela på nätet istället. Man kan tydligen göra det utan att satsa riktiga pengar vilket passar mig eftersom jag inte har så bra koll på vad jag sysslar med ännu! Nu måste jag bara fundera ut vilken sajt jag ska spela hos. Det finns ju så många att välja mellan. På samma sida som jag hittade spelguiden hade de också en lång text om vad man ska tänka på när man ska välja spelbolag. Men det kanske man inte behöver fundera så mycket på om man bara ska provspela utan riktiga pengar, då är det nog inte lika viktigt.