Smarta tips för köket!

Hej igen! Jag har kikat runt lite på Youtube och funderat på vad jag kan hitta på nu för kul. Makramén var ju jättekul och jag sitter med det ibland, några nya armband har det fått bli. Jag har också börjat göra lite mer avancerade mönster med knutar, vilket är riktigt kul!

Nu satt jag lite och kikade på en massa klipp med massa små tips. Jag hittade ett ganska långt klipp (15 minuter ungefär) med bra tips för köket. Jag är ju egentligen mer pysslig av mig och hittar gärna på en massa nya saker, men det här var faktiskt bra tips som jag ska börja använda mig av! Det jag gillar med de här tipsen är att man inte behöver köpa en hel drös med prylar och grejer. Många av filmerna finns nästan bara för att sälja grejer och de visar hur smidiga och smarta de är. Visst är väl det kul och några saker kanske man vill ha, men det blir bara för mycket efter ett tag!

Jag har ju själv alldeles för många saker i skåpen, som bara ligger och skräpar. Sen städar jag någon gång ibland och hittar ännu fler saker som jag glömt att jag hade… Haha ja, det är en evig fight mot prylar känner jag, speciellt när jag pysslar så mycket som jag gör! Sytillbehör, scrap books, tyger, klister, saxar… Ja det blir en del grejer till slut. Åh det påminner mig om att jag behöver rensa i pysselhörnan ju! Jaja, det får jag ta senare!

De här tipsen iallafall, det var med saker man redan har hemma. Flaskor, lock, knivar, galgar och en massa annat – gamla saker som får en ny uppgift. Det gillar jag! Den enda saken jag hittade i filmen, vad jag kommer på nu, var en grej till paprikor. Den urholkar paprikan så man får bort kärnhuset direkt, men de visade också ett annat smidigt sätt att fixa paprikor. Om du skär bort toppen och botten, och sen en snitt på höjden så kan man skära runt, inifrån. Ja det är inte jättelätt att förklara, men på filmen ser ni det.

Några av tipsen är också superbra för att spara mat, till exempel att sätta tillbaka ”änden” på gurkor och citroner på delen som blir över. Ska du spara en bit avocado utan att den blir dålig, så kan du lägga den i samma burk som en liten bit lök. Supersmart ju! Fler smarta tips ser du nere i filmen. Den är som sagt 15 minuter lång, men det kan vara värt att kika in den ändå!