Städtips

städrådStädning… Ett tråkigt måste men något man ibland måste ägna sig åt. I dag tänkte jag dela med mig av mina bästa städtips för att snabba på och underlätta städningen.

  • Tips 1 – Använd rengöringsservetter, det är ungefär som våtservetter fast med rengöringsmedel istället och lite större. Ha alltid ett paket rengöringsservetter hemma så kan du snabbt och enkelt torka av ytor när det behövs. Perfekt att torka av handtag, lysknappar, fjärrkontroller och så vidare med. Då slipper man springa fram och tillbaka till diskhon och skölja ur dammtrasan hela tiden.
  • Tips 2 – Är micron smutsig ställer du in en skål vatten med lite citronsaft i och sätter igång micron på hög värme. Vattnet blir till ånga som löser upp de intorkade matresterna och sen är det bara att torka rent. Hur smidigt som helst. Citronsaften gör att micron doftar fräschare.
  • Tips 3 – Använd tandborstar när du behöver komma åt på svåråtkomliga ställen som runt vattenkranen och liknande.
  • Tips 4 – Låt rengöringsmedlet verka en stund om du har ingrodd smuts, då går det lättare att få bort smutsen, exempelvis i ett kök där fett och damm grott in.
  • Tips 5 – Det bästa tipset är att aldrig låta smutsen gro in, håll rent runt fläkt och spis och uppe på eventuella köksskåp så slipper du storstädningen.
  • Tips 6 – Har du inte köksskåp som går ända upp i tak kan du lägga tidningspapper ovanpå köksskåpen för att förenkla städningen. Tanken är att fett och smuts då lägger sig på tidningspappret som bara är att lyfta bort och byta så slipper du hålla på och skrubba utan kan bara torka av och lägga på nytt papper.
  • Tips 7 – Ha en diskborste nära tvättstället i badrummet så att du enkelt kan göra rent handfatet med jämna mellanrum. Ikea har jättesmarta diskborstar med sugpropp på som man kan ställa på tvättstället.

Detta var några av mina bästa städtips, berätta gärna om dina!